Tips och information om hyrbil i USA

Amerikas förenta stater är ett stort land. Mycket stort. Det är gissningsvis en av anledningarna till att så många i USA har bilar och till att biluthyrning är så vanligt. Ungefär 315 miljoner människor bor i USA, vilket gör att det är det tredje största landet i världen. Endast Kina och Indien har fler invånare.

Även när det gäller geografisk storlek kommer USA på tredje plats. Kanada och Ryssland toppar den listan. USA är indelat i 50 stater. Alaska sträcker sig till den norra landsgränsen, Hawaii ligger längst söderut och Maine längst österut. De flesta känner nog till att Washington DC är huvudstaden. Här bor presidenten i det så kallade Vita Huset. Den stad med flest invånare är dock New York med sina 8,5 miljoner invånare. Den näst största staden är Los Angeles med 3,5 miljoner invånare. Amerikansk dollar är den gällande valutan.

Populära resmål

USA är generellt ett populärt resmål bland turister från hela världen. I och med att flygresor blivit billigare på senare år är det fler och fler som gör resan över Atlanten. Det finns flertalet resebolag som har direktflyg till New York från många städer världen över – det finns inga tvivel om att New York är det mest populära resmålet i USA.

Många reser också till Florida, särskilt under vintern, för att i stället kunna njuta av värmen i Miami och Fort Lauderdale. Att se och uppleva Kalifornien är också speciellt för många, med besök i Los Angeles och San Francisco. Andra populära resmål är Chicago, Houston, Boston och Hawaii.

Topp 5 – städer att besöka

New York eller “The Big Apple” är den absolut mest populära staden att resa till. Det är varje år ett mycket stort antal besökare som kommer till New York. Här handlar det om att shoppa och titta på sevärdheter. Och det finns många sådana i New York, vilket innebär att det faktiskt är många som reser hit fler än en gång. Det är helt enkelt omöjligt att pressa in allt spännande under en långhelg. I en storstad som New York behöver man sällan hyra bil. Tunnelbanan och taxi går dygnet runt till i princip alla stadsdelar. Men om du vill ta dig ut från själva stan kan en hyrbil definitivt rekommenderas.

Fort Lauderdale är en annan populär plats, särskilt under vintern. Här i södra delen av Florida är det varmt även om det är kallt i resten av världen. Du kan njuta av att ligga på stranden under dagen och shoppa under eftermiddagen. Medan kvällen fortfarande är ljum äter du middag ute på någon trevlig restaurang. I Florida är en hyrbil i princip nödvändig för att kunna njuta av staden till fullo. Det är ofta långt mellan olika sevärdheter, och det kan absolut vara en fördel med en hyrbil för att ta sig runt snabbt och effektivt.

Los Angeles eller helt enkelt L.A. Det är få städer som är så kända i USA som just L.A. Staden ligger precis vid Stilla havet – här är vädret nästan alltid soligt och varmt. Hollywood som lockar med alla filmstjärnor. Disneyland. De många stränderna. Här finns mycket att se och göra. För att verkligen kunna ta vara på tiden och ha en chans till att besöka i alla fall hälften av alla sevärdheter, behöver du definitivt en hyrbil. Avstånden är ofta längre än de verkar, och du kommer att kunna göra mycket mer genom att hyra en bil.

San Francisco är en annan mycket känd stad i USA. Fler och fler har på senare tid fått upp ögonen för denna fantastiska stad. Det är numera inte ovanligt att hitta direktflyg hit från Stockholm. Du kan med andra ord enkelt ta dig en titt på Golden Gate-bron, Alcatraz, Chinatown och de berömda kabelbussarna. Här finns det helt enkelt sevärdheter i överflöd.

Chicago eller “the windy city” (den blåsiga staden) som den också kallas. Detta är USA:s tredje största stad med närmare 3 miljoner invånare. Staden är också känd som ett populärt resmål för dem som ska fira Saint Patricks day. Även om staden inte är den första folk tänker på när de funderar på en USA-resa, så har den verkligen sin charm och är en av USA:s äldsta städer. Många menar att det är en “riktig” amerikansk stad, med tanke på dess historia och de riktigt gamla sevärdheterna.

Hyrbilsföretag i USA

Det kan knappast bli enklare att hyra bil än under en resa i just USA. Här är det riktigt välanpassat och smidigt. Det finns oräkneliga biluthyrare, men några av de största och mest populära är:

Hertz – De har kontor nästan överallt och vid varenda flygplats i Amerika.

Avis – De är det ledande märket i Europa, och i USA har de kontor i nästan alla städer och vid alla flygplatser.

Alamo är den största biluthyrningsfirman i USA när det handlar om uthyrning till turister. De finns i alla större städer och är tillgängliga på alla flygplatser.

Det finns också några andra stora biluthyrare i USA. Budget har också kontor över hela USA. Även Thrifty, Hyrbilguiden.se – USA, National, Europcar och Dollar bör nämnas, vilka också är populära och har kontor på alla välkända platser.

Tips för dig som ska hyra bil i USA.